Om oss

Jag som driver SE*Talawats Ragdolls heter Sofia Hoelgaard och är 27 år gammal. Med på ett hörn som professionell gosare är även min sambo Fredrik. Vi bor ute på landet i Kungsör, strax utanför Eskilstuna. Här har katterna tillgång till hela huset samt en inhängnad utegård. Katterna behandlas och ses som familjemedlemmar, de både sover i sängen och myser med oss i soffan på kvällarna. Huset delar de även med en liten Jack Russel-korsning på 4 år. Förutom våra fem Ragdolls så finns här även en Maine Coon samt en huskatt.


Jag halkade in på ett bananskal hos rasen Ragdoll år 2016, då jag snubblade över en annons på blocket jag inte kunde slita ögonen ifrån. Det var min första hona, CH SE*Eien Ai's Asteria. Jag åkte och hälsade på henne och blev frälst, tingningsavtal skrevs samma dag och nedräkningen började. Under året som följde innan jag köpte nästa Ragdoll, blev Maria Solberg som driver Eien Ai's och jag goda vänner. Jag ställde Asteria för fullt och jag blev sugen på att skaffa en katt till, och valet föll då naturligtvis på en till ifrån Marias uppfödning. 2017 utökades mitt katteri med lilla fröken SE*Eien Ai's Celeste. Under början av 2018 införskaffades även min avelshane, SE*Pieces of Art's Cissus Striata. 2018 föddes mina två första kullar med tre dagars mellanrum, och från en av kullarna sparade jag SE*Talawats Buick Electra. Under sommaren 2018 tingades även S*Ohanas Nani Jasmin som flyttar in i september 2018.


Jag bedriver kattuppfödning i en liten skala där jag fokuserar mycket på att få katter som funkar bra som sällskapskatter, men också förhoppningsvis hålla måttet även för utställning. Jag tycker att det är viktigt att katterna är tålmodiga och snälla, för att passa in i så många olika familjekonstellationer som möjligt. Visionen ligger i sunda, trevliga katter av bra typ.

Eudora

Huskatt

född 2010-09-11

S*General Coons Moa
Maine Coon
född 2011-04-27

Tantor
Blandras på ca. 8kg
född 2013-11-07